top of page

Over GPM

GPM Engineering Solutions is opgericht in januari 2020 te Brugge.

 

Het GPM team bestaat uit Gaetan Pyckavet en Pieter Mortier.

Gaetan Pyckavet heeft zijn studies als burgerlijk ingenieur volbracht in het jaar 2012 aan de Universiteit Gent.

Gaetan is begonnen met werken bij Rentec in het jaar 2012 als mechanisch ontwerper. Rentec is gespecialiseerd in de machinebouw, voornamelijk in de recycling industrie. 2 jaar later werd Gaetan projectleider van volledige sorteerlijnen en werd hij ook verantwoordelijk voor de sterkteberekeningen van staalstructuren en machine onderdelen. In het jaar 2018 had Gaetan nood aan een nieuwe uitdaging en is hij begonnen bij Motogroup te Brugge als projectleider. Motogroup is gespecialiseerd in de machinebouw, voornamelijk in de bulk- en betonindustrie. Gaetan was technisch verantwoordelijk voor een miljoenenproject in de nucleaire sector. De nadruk van dit project lag voornamelijk op administratie en controle van technische tekeningen en ontwerpen conform de eisen van de eindklant. Daarnaast werkte hij nauw samen met de mechanical designers / tekenaars in het team opdat de technische scope werd bewaard. Daarnaast voerde hij ook sterkteberekeningen uit ter controle voor de eindklant.

Pieter Mortier heeft zijn bijkomende opleiding van industrieel tekenaar volbracht in het jaar 2013 te Brugge.

Hij begon te werken bij Constructie Bruynooghe, gespecialiseerd in de machinebouw, voornamelijk de voedingsverwerkende industrie.

Pieter heeft hier zijn eerste ervaringen als voornamelijk detailtekenaar in de sector opgedaan (het opmaken van 2D constructie tekeningen). Na Constructie Bruynooghe is Pieter begonnen met werken voor een outsourcingsbureau. Hier is Pieter begonnen als senior detailtekenaar in het jaar 2016 waarbij de functie van senior detailtekenaar ruimer werd geïnterpreteerd door onder andere ook al 3D ontwerp opdrachten voor klanten in verschillende sectoren te behandelen. Hierna is Pieter de uitdaging aangegaan om te starten als projectleider/vertegenwoordiger voor Emaco Machinery in het jaar 2017. Hij werd ingeschakeld om de baan op te gaan en technische informatie en voorstellen voor potentiële klanten uit te werken. In 2019 is Pieter aangesteld als projectleider van een volledig nieuw te ontwerpen productielijn. Deze opdracht bevatte onder andere: uittekenen van het voorontwerp, besprekingen met de klant, bepalen van aankoopstukken, finaliseren van de 3D ontwerpen, detailleren van de volledige productielijn en opvolging op de werf van begin tot eind. 

Gaetan en Pieter hebben elkaar leren kennen in het jaar 2016 waarbij Pieter werd "uitgeleend" door een outsourcingsbedrijf voor een opdracht bij de firma Rentec. Gaetan was er op dat moment actief als projectleider. Pieter heeft 3D ontwerp en 2D detailtekeningen gemaakt onder leiding van Gaetan die projectleider van de desbetreffende opdracht was. Collega’s werden op termijn vrienden, en dit is sindsdien zo gebleven. In onze vrije tijd werd al snel duidelijk dat we beiden een passie hadden voor techniek. We hebben onder andere deelgenomen aan enkele 3D design challenges. We hebben tevens R&D gedaan op het prototype van een slimme bril (voor een Amerikaans bedrijf). Daarnaast hebben we reeds urenlang gebrainstormd over allerhande technische problemen en mogelijke oplossingen in de wereld.

​Gezien onze vlotte vroegere samenwerking en onze gedeelde interesses, is eind 2019 het idee ontstaan om samen een studiebureau te beginnen en onze beide kwaliteiten te combineren om een sterke voet in de engineeringswereld te plaatsen. GPM Engineering Solutions werd uiteindelijk officieel opgericht in januari 2020 te Brugge.

bottom of page